'Sevilla wil Wöber: Ajax kan ruime winst maken op Oostenrijker'

'Sevilla wil Wöber: Ajax kan ruime winst maken op Oostenrijker'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 21:11di 08-01-2019 om 21:11

Laatste update: dinsdag 8 januari 2019 om 21:28di 08-01-2019 om 21:28

Maximilian Wöber staat in de belangstelling van het Spaanse Sevilla. De 20-jarige Oostenrijker van Ajax is een van de spelers die op het verlanglijstje van de club staat, meldt Marca.

Sevilla hoopt met Álvaro Morata van Chelsea de aanvalslinie compleet te maken, waarna de focus wordt gelegd op de defensie. Voor een plekje in het hart van de verdediging komt Wöber in aanmerking. Eric Bailly van Manchester United blijkt te duur voor Sevilla. Wöber is een goedkoper alternatief. 

Volgens Marca kost Wöber ongeveer tien tot twaalf miljoen euro. Dat zou betekenen dat Ajax in het meest gunstige geval vijf miljoen euro winst op hem maakt. De Amsterdammers maakten in de zomer van 2017 een bedrag van 7,5 miljoen euro over aan Wöber's vorige werknemer Rapid Wien. De vraag is of het bedrag dat Marca meldt klopt, of dat Ajax meer wil. Wöber is geen basisspeler in Amsterdam.

Sevilla wil toeslaan bij Ajax voordat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn vertrokken, schrijft Marca. Als De Ligt vertrekt, is de kans dat ook Wöber weg mag een stuk kleiner. Wöber is onder Erik Ten Hag de vaste back-up indien er iets met Nicolas Tagliafico of Daley Blind aan de hand is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws