Depay en Tete worden op eigen veld verrast en stranden in Coupe de la Ligue

08-01-2019 23:20
11

Olympique Lyon heeft zich op eigen veld geblameerd in het Franse bekertoernooi. De ploeg van trainer Bruno Genesio, die Memphis Depay en Kenny Tete liet starten, verloor met 1-2 van Strasbourg, dat zevende staat in de Ligue 1.

Lyon, waar Tete de negentig minuten volmaakte en Depay met nog twintig minuten op de klok werd gewisseld, kwam in de tegenvallende eerste helft op achterstand. De gasten kregen een strafschop en die werd benut door Ludovic Ajorque.

Vlak voor de rust kreeg Lyon twee dotten van kansen om de stand gelijk te trekken. Eerst raakte Depay de paal, waarna ook de thuisploeg een strafschop kreeg. Nabil Fekir wist die echter niet te benutten: hij schoot naast.

In de tweede helft domineerde Lyon en al gauw leverde dat overwicht dan toch de gelijkmaker op. Na een fijn tikje van Depay vuurde voormalig Ajacied Bertrand Traoré de bal in het dak van het doel: 1-1.

Toch liet de ploeg van Tete en Depay zich alsnog verrassen. Het speelde veel beter dan Strasbourg en stapelde kans op kans, maar toch gingen de gasten er met de zege vandoor. Lamine Koné kopte de 1-2 tegen de touwen en bracht zijn ploeg daarmee naar de halve finales van de Coupe de la Ligue.