Nieuws uit Tilburg: Willem II neemt na zes jaar afscheid van directeur Van Gool

Nieuws uit Tilburg: Willem II neemt na zes jaar afscheid van directeur Van Gool

09-01-2019 13:05 Laatste update: 13:48
30

Algemeen directeur Berry van Gool gaat Willem II verlaten. Dat is de uitkomst van zorgvuldig overleg tussen de directie en de raad van commissarissen van de Eredivisie-club. Van Gool beëindigt maandag zijn werkzaamheden en treedt op 1 juni formeel uit dienst.

Van Gool lag al enige tijd onder vuur bij Willem II. De raad van commissarissen was afgelopen zomer al van mening dat de directeur niet de juiste man was om de Tricolores verder te helpen en wilde hem richting de uitgang duwen, maar toen stak de clubraad een stokje voor een vertrek. Nu neemt Van Gool dus alsnog afscheid. Hij was sinds september 2013 in dienst in het Koning Willem II Stadion.

Wedden

Meer odds

"De rvc is Berry van Gool bijzonder dankbaar en zeer erkentelijk voor wat de afgelopen ruim vijf jaar onder zijn leiding is neergezet bij Willem II", stelt interim-voorzitter Jan van der Laak van de rvc. "Een club die momenteel meer dan financieel gezond is en klaar is voor een volgende fase in haar bestaan, zowel op sportief als op financieel gebied. Als RvC hebben wij op een goede en professionele manier samengewerkt met de directie onder leiding van Berry."

"Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen vijf en een half jaar bij deze prachtige club", reageert Van Gool. "Na een moeizame start in 2013 in de Eerste Divisie, hebben we met alle geledingen binnen de club op krachtige wijze samengewerkt om de club omhoog te brengen. Ik heb genoten van de intensieve en mooie samenwerking met supporters, sponsoren, medewerkers en vele vrijwilligers bij de club."