'Geduldige' Ajacied: 'Druk op linksachter-positie, maar mijn tijd komt nog wel'

'Geduldige' Ajacied: 'Druk op linksachter-positie, maar mijn tijd komt nog wel'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 13:26wo 09-01-2019 om 13:26

Mitchel Bakker is voor de tweede keer op trainingskamp met het eerste elftal van Ajax. De achttienjarige linksback droomt al van een doorbraak in de Johan Cruijff Arena, maar weet dat de concurrentie op zijn plek groot is.

"Ik train wel vaak mee, maar spelen komt er nog niet echt van", zegt Bakker, die doorgaans uitkomt voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, op de clubsite. "De jongens die in het veld staan, doen het ook gewoon goed toch? Daarnaast is het ook druk op de linksachter-positie. Voor mij is het belangrijk geduldig te zijn. En als ik de kans krijg, moet ik 'm pakken."

"Vanzelfsprekend wil ik graag in de Arena spelen. Heel graag zelfs", vervolgt Bakker. "Zeker nu ook, met de wedstrijden tegen Real Madrid die eraan komen en het team dat erg goed draait. Dat wil ik ook gaan ervaren, de Champions League in een bomvolle Arena en al die mooie wedstrijden in actie komen. Maar ik heb geduld, ik ben pas 18. Mijn tijd komt nog wel, ik ben niet haastig."

Bakker ziet zichzelf als een moderne linksback. "Als linksback kan ik gewoon lekker mijn energie kwijt, een beetje naar voren gaan. Ja, dit is wel mijn plekkie." Hij kijkt graag naar Marcelo en Jordi Alba. "Of ik dat niveau ooit kan gaan halen? Dat weet ik niet, geen idee eigenlijk."

"Je kunt nooit voorspellen hoe het loopt. Je moet ook een beetje geluk hebben, bijvoorbeeld niet geblesseerd raken. We gaan het zien. Ik ga er in ieder geval wel voor. Je moet de lat hoog durven leggen."

Poll

Heeft Bakker genoeg potentie voor Ajax 1?

(1282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws