'Stam was fanatiek en ging verschrikkelijk tekeer. We waren bang voor blessures'

'Stam was fanatiek en ging verschrikkelijk tekeer. We waren bang voor blessures'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 14:57wo 09-01-2019 om 14:57

Laatste update: woensdag 9 januari 2019 om 14:58wo 09-01-2019 om 14:58

Jaap Stam begint aan zijn tweede periode als trainer bij PEC Zwolle. In 2012-2013 was hij al als assistent-trainer actief in Zwolle. In die periode moest de beginnende trainer Stam nog behoorlijk worden afgeremd.

"Jaap was leergierig", vertelt toenmalig hoofdtrainer Art Langeler tegenover Voetbal International over die periode. "Wel kwam hij net van het veld af. Hij was erg gericht op zijn eigen belevingen als speler." Dat bleek ook wanneer Stam af en toe meetrainde. "In het eerste seizoen deden we veel kleine partijtjes. Jaap deed vaak mee. Gaandeweg moesten we hem dan echt afremmen. Hij was ongelofelijk fanatiek, ging verschrikkelijk tekeer. We waren oprecht bang voor blessures."

Ook Bram van Polen, toen ook al actief voor PEC, herinnert zich dat fanatisme. " Als hij meedeed tijdens de partijtjes, was hij echt een monster." Toch had dat volgens Langeler ook voordelen. "Hij was met afstand de beste man op het veld. Daar dwong hij veel respect mee af. In de daaropvolgende jaren werd hij meer en meer trainer."

Poll

Denk jij dat Jaap Stam PEC zal behoeden voor degradatie?

(7376 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws