Vertrek bij Groningen: Ik heb mijn zaakwaarnemer al op de hoogte gebracht

Vertrek bij Groningen: "Ik heb mijn zaakwaarnemer al op de hoogte gebracht"

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 18:44wo 09-01-2019 om 18:44

FC Groningen kondigde woensdag aan dat Hennie Spijkerman aan het einde van het seizoen vertrekt. De assistent-trainer (68) spreekt tegenover FC Groningen TV van een tegenvallende periode.

"Het zal niet verrassend zijn als ik zeg dat het wel een beetje tegenvalt, met name qua resultaat", blikt Spijkerman terug op zijn eerste half jaar in Groningen. "Ik ging naar Groningen met bepaalde verwachtingen. Als de club dan halverwege de competitie op een plek staat die heel dicht bij de degradatiegrens ligt... Dat had ik van tevoren niet verwacht."

De tegenvallende resultaten - Groningen staat vijftiende - zijn niet de enige reden voor Spijkerman om te stoppen. "Het is natuurlijk heel makkelijk om te zeggen: hij staat nu onderaan, daarom pakt hij zijn biezen. Dat is zeker niet zo. Ik heb bewust gekozen voor een éénjarig contract om ruimte te houden voor een buitenlandse stap. Daar maak ik gebruik van."

Op dit moment speelt er nog niets, aldus Spijkerman. "Nee, absoluut niks. Uiteraard heb ik mijn zaakwaarnemer al enige tijd geleden op de hoogte gebracht. Ik heb hem verteld waar mijn voorkeur ligt en daar gaat hij hopelijk mee aan de slag."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws