PSV experimenteert: 'In de Champions League gaat dat over een paar jaar zo'

PSV experimenteert: 'In de Champions League gaat dat over een paar jaar zo'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 09:02do 10-01-2019 om 09:02

Voetbal is naast sport ook entertainment. Bij PSV beseffen ze zich dat maar al te goed en denken ze na over hoe er gebruik kan worden gemaakt van lichteffecten.

Dat vertelt PSV-directeur Toon Gerbrands. "Bij PSV experimenteren we met lichteffecten tijdens wedstrijden. Stel je voor: je hebt een avondwedstrijd en tijdens de penaltyserie maak je het hele stadion donker, waarna je alleen het strafschopgebied verlicht. Dan creëer je nóg meer spanning", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de directeur.

Gerbrands noemt het 'een extra showelement' voor het publiek. "Ik voorspel: in de Champions League gaat dat over een paar jaar zo", aldus Gerbrands. Volgens de directeur hebben alle Champions League-tegenstanders van PSV van de laatste jaren ledverlichting gekocht nadat ze in het Philips Stadion hadden gespeeld. "Een honderdprocentscore, meldde Philips, met ook Barcelona, Spurs en Inter er nu bij. En het zou ook ideaal passen bij het eerste WK ooit in de wintermaanden. 's Middags om 17.00 uur is het hier al pikdonker", vertelt Gerbrands vanuit Doha, waar de Eindhovenaren momenteel op trainingskamp zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws