Lof voor 'outstanding talent' Hoever: 'Zijn progressie verrast me niet'

Lof voor 'outstanding talent' Hoever: 'Zijn progressie verrast me niet'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 10:09do 10-01-2019 om 10:09

Laatste update: donderdag 10 januari 2019 om 10:30do 10-01-2019 om 10:30

De 16-jarige Ki-Jana Hoever maakte deze week zijn debuut in de hoofdmacht van Liverpool. Hoofd jeugdopleiding Alex Inglethorpe is onder de indruk van het Nederlandse talent. 

Hoever verving maandag de geblesseerde Dejan Lovren in de verloren FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. "Ik vind hem een buitengewoon talent", begint Inglethorpe zijn lofzang op de website van Liverpool. "Wat met het meest verrast is niet hoe goed hij als voetballer is, maar hoe hij als persoon is. Hij is erg competitief en houdt niet van verliezen."

Volgens Inglethorpe heeft Hoever, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, 'serieuze potentie'. "Zijn progressie sinds het voorseizoen verrast me niet. Omdat hij iemand is van wie al heel snel heel duidelijk was dat hij heel veel puzzelstukjes bezit die je nodig hebt om een topspeler te worden. Veel van die puzzelstukjes zitten nog in de doos en we hoeven ze alleen maar samen te voegen."

Inglethorpe is het meest onder de indruk van de combinatie van gedrevenheid en nuchterheid bij Hoever. "Hij is technisch en fysiek heel goed, maar het is hoe hij denkt wat me zo aantrekt", stelt hij. "Ik ben vooral enthousiast over zijn kwaliteiten in mentaal opzicht."

Of Hoever daadwerkelijk een grote speler wordt, zal volgens de hoofd jeugdopleiding vooral afhangen van hoe hij zich fysiek ontwikkelt. "Hij heeft nog veel meer te bieden, je kunt zien dat hij er fysiek nog niet is. (...) Hij is jong, hij is een baby", knipoogt hij. "Hij heeft nog een lange weg te gaan en veel te doen, maar hij maakt momenteel goede vorderingen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws