Bosz versus Stam: Bayer Leverkusen veel te sterk voor PEC Zwolle

11-01-2019 15:55
28

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft ook de tweede oefenwedstrijd tegen een Nederlandse club winnend afgesloten. PEC Zwolle was vrijdagmiddag een maatje te klein voor de Duitse club: 3-1.

Leverkusen versloeg FC Twente dinsdag met 4-0 en voegde daar drie dagen later een ruime zege op PEC aan toe. In de rust keken de Zwollenaren al tegen een 2-0 achterstand aan. Kevin Volland en Leon Bailey maakten de doelpunten. PEC zette daar kansen voor Lennart Thy en Vito van Crooij tegenover, maar scoorde niet.

In de tweede helft had PEC niets meer te vertellen. Doelman Mickey van der Hart hield zijn ploeg in grote delen van de wedstrijd op de been, maar moest het antwoord schuldig blijven op een poging van Bailey. Het was zijn tweede treffer van de dag. In de slotfase redde Stanley Elbers nog de eer namens PEC: 3-1.

De oefenwedstrijd tegen Leverkusen was voor de ploeg van trainer Jaap Stam de generale repetitie voor de competitiehervatting tegen Feyenoord op zaterdag 19 januari. Bosz beleeft op dezelfde dag zijn vuurdoop bij Leverkusen, dat het opneemt tegen Borussia Mönchengladbach.