Marca: Sol op weg naar Oekraïne, Willem II houdt drie miljoen over aan transfer

Marca: Sol op weg naar Oekraïne, Willem II houdt drie miljoen over aan transfer

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 18:08vr 11-01-2019 om 18:08

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 18:13vr 11-01-2019 om 18:13

Fran Sol gaat Willem II deze maand nog verlaten, meldt Marca vrijdagmiddag. De Spaanse topschutter van de Tricolores lijkt hard op weg naar een lucratieve transfer naar Dinamo Kiev.

Volgens de toonaangevende Spaanse sportkrant is de deal al bijna beklonken: Sol is al onderweg naar Oekraïne en beide clubs zijn het bijna eens over een transfer ter waarde van drie miljoen euro. Wanneer alle formaliteiten zijn afgehandeld, lijkt de 26-jarige aanvalsleider een vijfjarig contract in Kiev te gaan signeren.

Hoewel Sol in Tilburg op handen wordt gedragen, loerde de de huidige nummer twee van de Eredivisie-topscorerslijst al langere tijd op een transfer. Marca meent dat hij eigenlijk had ingezet op een terugkeer naar Spanje. Geen enkele club uit zijn vaderland werd echter net zo concreet als Dinamo Kiev.

Met het aanstaande vertrek van Sol dreigt Willem II heel wat goals in te leveren. Dit seizoen verzorgde de Spanjaard dertien van de 26 Tilburgse Eredivisie-treffers. In de vorige twee seizoenen kwam hij uit op respectievelijk zestien en tien doelpunten.

Poll

Had één van de Eredivisie-topclubs een poging moeten wagen voor Sol?

(3155 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws