Aanwinst: Voor mij telde alleen Ajax, er waren geen andere clubs in beeld

Aanwinst: "Voor mij telde alleen Ajax, er waren geen andere clubs in beeld"

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 13:13za 12-01-2019 om 13:13

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 13:43za 12-01-2019 om 13:43

Lassina Traoré viert zaterdag zijn achttiende verjaardag en mag zich daardoor officieel contractspeler van Ajax noemen. Hij maakte in het oefenduel met Flamengo (2-2) al zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers.

"Het ging best aardig, maar ik weet ook dat ik nog veel meer moet laten zien", zegt Traoré op de clubsite. "Het is aan mij om hard te werken, op hetzelfde niveau als het team te komen en vervolgens nog meer stappen te maken. Als dat lukt, verwacht ik een geweldige tijd bij Ajax te hebben. Ik denk dat ik mijn kansen in Ajax 1 kan krijgen als nummer 9. Verder kan ik ook als nummer 10 en op de zijkanten uit de voeten."

De selectie van trainer Erik ten Hag maakt indruk op de Burkinees. "Ik ben erg onder de indruk, al kende ik de meeste spelers natuurlijk wel al. I think it's a big team. Wie het meeste indruk maakt? Iedereen heeft kwaliteiten, maar als ik er spelers moet uitlichten ga ik voor Hakim (Ziyech, red.) en Dusan (Tadic, red.) en jonge spelers als Matthijs (De Ligt, red.) en Frenkie (de Jong, red.). Ik kan van iedereen hier erg veel leren. Dat probeer ik ook te doen."

Traoré kwam vorige week over van Ajax Cape Town. "Voor mij telde alleen Ajax, er waren geen andere clubs in beeld. Ik wilde alleen naar Amsterdam toe. Ik heb me ook al wat verdiept in de geschiedenis van de club en ken natuurlijk wat legends, zoals Johan Cruijff en mijn idool Zlatan Ibrahimovic."

Lees ookTen Hag: 'Niet te snel in superlatieven praten, maar hij maakt echt goede indruk'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws