Heerenveen hoopt op winters vertrek: 'Snap dat ze geld aan mij willen verdienen'

Heerenveen hoopt op winters vertrek: 'Snap dat ze geld aan mij willen verdienen'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 16:52za 12-01-2019 om 16:52

SC Heerenveen hoopt alsnog een slaatje te slaan uit het vertrek van Morten Thorsby. De Noorse middenvelder heeft met Sampdoria afgesproken dat hij na het huidige seizoen de overstap maakt naar de Serie A, maar de Friezen doen Thorsby het liefst nu al van de hand. 

Na het huidige seizoen loopt het contract van de 22-jarige spelverdeler namelijk af, wat zou betekenen dat Heerenveen geen transfersom ontvangt van Sampdoria. Als de Italianen Thorsby nu al overnemen, kunnen de Friezen een kleine transfersom vragen. "Een verkoop in januari is nog steeds een optie", zegt technisch manager Gerry Hamstra tegen de Leeuwarder Courant

Mocht Thorsby nog een halfjaar blijven, dan is het onduidelijk of Heerenveen nog gebruik wil maken van de diensten van de Noor. "Daar wil ik nu nog niks over zeggen. Ik ga daar maandag met Morten over praten", zegt Hamstra over het sportieve perspectief van de vertrekkende Thorsby.

"Ik zou ook best nu al naar Italië willen", zegt Thorsby zelf. "Maar een extra halfjaar bij Heerenveen is absoluut geen straf. Ik heb me hier altijd goed gevoeld. Mijn focus ligt nu dan ook bij Heerenveen. Ik ben klaar om het seizoen goed af te maken. Al weet je nooit wat er gebeurt. Ik begrijp ook wel dat Heerenveen deze maand nog geld aan mij wil verdienen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws