Nederlanders in de problemen in Championship, De Wijs wint opnieuw met Hull

12-01-2019 18:53 Laatste update: 19:26
5

Hull City is momenteel dé ploeg in vorm in het Championship. De ploeg van Nederlander Jordy de Wijs won zaterdagmiddag met 3-0 van laagvlieger Sheffield Wednesday.

Hull City - Sheffield Wednesday 3-0
De Wijs, die bij Hull in de basis begon, zag hoe zijn ploeg stroef begon tegen de nummer zestien van de Engelse tweede divisie. Pas in de blessuretijd van de eerste helft werd de ban gebroken door Jarrod Bowen, die zich zou ontpoppen tot de grote man van Hull. Kort na rust schoot hij via de strafschopstip de 2-0 binnen. De wedstrijd werd een kwartier voor tijd dankzij Fraizer Campbell bepaald op 3-0.

Hull blijft tiende staan in het Championship. Na 27 gespeelde wedstrijden staat de teller op 39 punten. De achterstand op nummer zeven Bristol City is slechts twee punten.

Reading - Nottingham 2-0
Reading, waar Leandro Bacuna in de basis startte, heeft een grote stap gezet om uit de degradatiezone te komen. Nummer negen Nottingham Forest werd in eigen huis knap met 2-0 verslagen. John Swift zorgde na ruim 25 minuten voor de 1-0 voor Reading. Nottingham bleef vervolgens lang in de wedstrijd, maar deed zichzelf in de slotfase van de tweede helft de das om door een eigen goal van Jack Robinson: 2-0.

Uit de zorgen is Reading nog lang niet. The Royals staan op een zorgwekkende 22e plek in het Championship. De onderste drie ploegen degraderen naar de League One.

Brentford - Stoke City 2-1
Ook de Nederlanders bij Stoke City hebben weinig te juichen. De degradant van vorig seizoen presteert met een veertiende plek ver ondermaats en zaterdagmiddag werd er opnieuw verloren: Brentford City was met 3-1 te sterk. Bij Stoke stond Erik Pieters in de basis. Ibrahim Afellay en Bruno Martins-Indi waren door blessures afwezig. Cuco Martina zat niet bij de selectie.

Stoke werd al vroeg in de wedstrijd met de rug tegen de muur gezet: al na zeventien minuten stonden The Potters met 2-0 achter. De aansluitingstreffer van Benik Afobi gaf Stoke nieuwe energie, maar na de 3-1 vlak na rust van Rico Henry leek de wedstrijd gespeeld. Stoke staat na 27 wedstrijden veertiende, Brenford staat drie plekken lager.

Overige uitslagen
Birmingham - Middlesbrough 1-2
Preston - Swansea City 1-1
Sheffield United- Queens Park Rangers 1-0
West Bromwich - Norwich City 1-1

Burnley - Fulham 2-1

Fulham begon flitsend aan de wedstrijd, want al na twee minuten stond de ploeg op voorsprong dankzij een wonderschone treffer van André Schürrle. De Duitser nam prachtig aan en rondde net zo mooi af: 0-1. De voorsprong werd echter in een tijdsbestek van drie minuten ongedaan gemaakt door twee eigen doelpunten. Joe Bryan kreeg in de twintigste minuut een eigen goal op z'n naam en drie minuten later zag hij ook Dennis Odoi klungelen.

In de tweede helft wisselde Ranieri aanvallend, maar zijn wissels konden het verschil niet maken, al kreeg de promovendus wel kansen. Fulham moet zich zorgen blijven maken. Burnley heeft weer wat lucht.

Crystal Palace - Watford 1-2
Watford heeft de plek in de subtop weer terug dankzij een overwinning op Crystal Palace. Bij Palace speelde Patrick van Aanholt in de basis, Daryl Janmaat ontbrak bij Watford. The Hornets wonnen de wedstrijd, maar gemakkelijk ging dat niet. Palace ging lang aan de leiding door een eigen doelpunt van Craig Cathcart in de 38e minuut.

Diezelfde Cathcart maakte in de 67e minuut gelijk namens Watford. Nog geen tien minuten later was de comeback compleet toen Tom Cleverley er op schitterende wijze 1-2 van maakte. Watford staat na 22 wedstrijden knap zevende, Palace veertiende.

Leicester - Southampton 1-2
Leicester City levert de laatste weken wisselende resultaten af. De ploeg won van Chelsea en Manchester City, maar heeft problemen tegen laagvliegers. Ook Southampton was zaterdagmiddag te sterk voor The Foxes. James Ward-Prowse zorgde voor een bliksemstart voor Southampton. De problemen werden vlak voor rust groter voor Leicester toen Shane Long de score in de blessuretijd verdubbelde.

Vlak na rust deed Leicester via Wilfred Ndidi iets terug. De mannen van Claude Puel vochten ruim een half uur voor een punt, maar dat was Leicester niet gegund. Leicester blijft op de achtste plaats staan, maar kan maandag worden ingehaald door Wolves. Southampton staat zestiende.