De Jong geeft PSV'ers gratis cursus: Media, Instagram, noem maar op

De Jong geeft PSV'ers gratis cursus: "Media, Instagram, noem maar op"

14-01-2019 07:41 Laatste update: 08:24
26

Luuk de Jong heeft het trainingskamp van PSV in Doha aangegrepen om zijn ploeggenoten duidelijk te maken hoe belangrijk de landstitel is. De clubtopscorer weet waar hij het over heeft: met vier kampioenschappen is hij de prijzenveelvraat in de selectie van PSV.

De Jong (28) gaf tijdens het trainingskamp van PSV, samen met ervaren collega's als Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix, een cursus titelstrijd. "In sommige meetings proberen wij wel duidelijk te maken wat het belang is om weer kampioen te worden. Wat voor gevoel dat geeft", verklaart De Jong in De Telegraaf. "Alles wat erbij komt kijken, proberen we uit te leggen."

Het gaf de PSV-spits een goed gevoel. "Die besprekingen komen vooral uit onszelf, als spelers zijnde. Natuurlijk draagt de technische staf dan af en toe ook wat aan. Ik en andere jongens hebben dit vaker meegemaakt. We proberen de groep dan een beetje uit te leggen wat een titelrace inhoudt. Media, Instagram, noem maar op, alles gaat op een gegeven moment een rol spelen. Dat kan je onbewust uit je focus halen."

De Jong is benieuwd hoe de titelstrijd met Ajax in de tweede seizoenshelft gaat verlopen. "Dat wij zestien van de zeventien keer hebben gewonnen is vrij uniek. Er zullen zeker nog punten verspeeld gaan worden door ons en door Ajax. Maar hoeveel en wanneer, dat is de vraag."