'Exit Özil in de maak: Emery wil peperdure Duitser snel uitzwaaien'

'Exit Özil in de maak: Emery wil peperdure Duitser snel uitzwaaien'

14-01-2019 11:09 Laatste update: 11:17
45

Unai Emery wil deze maand afscheid nemen van grootverdiener Mesut Özil. Met een verkoop of verhuur van de dertigjarige Duitser hoopt de Arsenal-manager geld vrij te maken voor versterkingen. 

Özil werd afgelopen weekend buiten de wedstrijdselectie gehouden door Emery. De Spaanse trainer zei dat hij voor de Premier League-ontmoeting met West Ham United (1-0 verlies) gekozen had voor spelers 'die het verdienden om geselecteerd te worden'. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Özil buiten de boot viel. 

De voormalig speler van Real Madrid en Werder Bremen signeerde een jaar geleden nog een nieuw megacontract bij The Gunners. Özil staat voor circa 375.000 euro per week op de loonlijst in Londen. The Daily Mail meldt maandag dat Emery ruimte in het salarishuis wil maken door de linkspoot te laten vertrekken. 

Vanuit Italië, Spanje en Turkije zou er belangstelling zijn voor Özil. Het torenhoge salaris van de vedette is voor geïnteresseerde ploegen echter een probleem. Grote vraag is dus of het daadwerkelijk tot een vertrek komt. 

Arsenal heeft onder meer Denis Suarez (FC Barcelona) op het oog. De nummer vijf van de Premier League wil de aanvallende middenvelder deze maand graag overnemen. Arsenal moet volgens Engelse media éérst afscheid nemen van spelers voordat het zelf in actie kan komen op de transfermarkt.