Derksen over 'clowns bij NEC': 'Dat de club nog bestaat is bij zijn gratie'

Derksen over 'clowns bij NEC': 'Dat de club nog bestaat is bij zijn gratie'

14-01-2019 14:34 Laatste update: 14:38
196

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het beleid bij NEC, dat is afgezakt naar de vijftiende plek in de Eerste Divisie. De analist van Veronica Inside hoopt dat miljardair Marcel Boekhoorn doorpakt in Nijmegen.

Volgens Derksen zet NEC telkens 'de verkeerde mensen op de verkeerde plek'. "Clowns maken de dienst uit bij NEC. Ze maakten een jongen uit Waalwijk (Remco Oversier, red.) technisch directeur, dat bleek een absoluut lichtgewicht te zijn. Hetzelfde gold voor Pepijn Lijnders, een laptoptrainer uit Liverpool die nog nooit wat bewezen heeft", zegt Derksen tegen de Gelderlander.

Ook van trainer Jack de Gier is Derksen geen fan. "Wat heeft de huidige trainer Jack de Gier, die eerder alléén bij Almere City heeft gezeten, nu écht gepresteerd?" Hij volgt de situatie in Nijmegen 'met pijn in het hart'. "Weet je: in potentie is NEC de grootste club van Gelderland. Als de spelers er volgende week per ongeluk drie ballen inschieten, zit het stadion zo weer vol. Dat maakt het extra treurig."

Derksen denkt dat NEC Boekhoorn nodig heeft. "Als Boekhoorn een aantal goede mensen om zich heen verzamelt en echt investeert, komt het goed bij NEC. Nu springt hij ook al bij, maar dat is om gaten te dichten. Laat er geen misverstand over bestaan: dat NEC nog bestaat, is bij de gratie van Boekhoorn en een klein clubje van investeerders. Zonder hen speelden ze nu al op amateurniveau tegen De Treffers uit Groesbeek."