Lof voor Ajax-aanvaller: In zijn passeren, binnendoor, buitenom, zò goed

Lof voor Ajax-aanvaller: "In zijn passeren, binnendoor, buitenom, zò goed"

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 20:25di 15-01-2019 om 20:25

Robin Veldman is enthousiast over de kwaliteiten van Dennis Johnsen. De kersvers trainer van Ajax onder 16 werkte in de jeugd van sc Heerenveen met de twintigjarige linksbuiten samen.

"Hij kwam uit Rosenborg als een best wel timide jongen", zegt Veldman op de clubsite over de Noor. "In zijn eerste jaar raakte hij lang geblesseerd, dus toen heb ik niet veel met hem gewerkt. Maar in zijn tweede jaar was hij soms niet te stoppen als linksbuiten. In zijn passeren, binnendoor, buitenom, zò goed. Zijn individuele actie was heel bijzonder."

Dat Johnsen de overstap maakte naar Amsterdam verraste Veldman niet. "Ik denk dat hij heel goed bij Ajax past, een buitenspeler die een goede actie heeft. Ik vond zijn stap naar Ajax wel snel, want hij zat net één jaar bij Heerenveen. Maar het moment snap ik wel, anders was hij bij het eerste van Heerenveen aangesloten en dus moeilijker haalbaar."

Johnsen liet maandag weten dat hij een tijdelijk vertrek bij Ajax overweegt. De vleugelspeler komt momenteel niet voor in de plannen van trainer Erik ten Hag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Johnsen nog slagen bij Ajax?

Ja
36%
Nee
64%
(5409 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws