Gepasseerd door Ten Hag: 'Misschien beter om een periode uitgeleend te worden'

Gepasseerd door Ten Hag: 'Misschien beter om een periode uitgeleend te worden'

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 13:22ma 14-01-2019 om 13:22

Dennis Johnsen overweegt een tijdelijk vertrek bij Ajax. Hoewel trainer Erik ten Hag niet ruim in zijn buitenspelers zit, mocht de twintigjarige Noor deze maand niet mee op trainingskamp naar Florida.

Johnsen stak de hand al in eigen boezem en beseft dat er iets moet veranderen. "Er is veel gebeurd dit seizoen", laat Johnsen weten aan Het Parool. Zo liet Ten Hag weten dat hij professioneler moet worden en streefden Vaclav Cerny en Noa Lang hem voorbij in de pikorde. "Ik stond daardoor niet op goede voet met de trainers, maar de fout ligt bij mij. Ik wil er alles aan doen om te slagen."

"Mijn doel is om in het eerste elftal te spelen, maar dat is dit seizoen heel moeilijk", vervolgt de linksbuiten. "De ploeg doet het geweldig, haalt een heel hoog niveau. Misschien is het beter om een periode uitgeleend te worden aan een andere club. En dan wil ik alsnog terugkeren bij Ajax om mijn doel te bereiken."

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger denkt dat Johnsen meer in zijn mars heeft. "Dennis kan meer dan hij laat zien. Hij móet meer als hij de top wil halen. Met zijn kwaliteiten moet hij elke week de beste kunnen zijn, maar hij is te wisselvallig", aldus Reiziger, die erkende dat het 'iets mentaals' kan zijn. "Maar als hij dicht tegen het eerste elftal aan zou zitten, had Erik ten Hag hem wel meegenomen naar Florida."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Johnsen nog slagen bij Ajax?

Ja
36%
Nee
64%
(5409 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws