Done deal: Sol tekent lucratief contract bij Dinamo Kiev en krijgt nummer 9

Done deal: Sol tekent lucratief contract bij Dinamo Kiev en krijgt nummer 9

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 22:45wo 16-01-2019 om 22:45

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 23:10wo 16-01-2019 om 23:10

Het is officieel: Fran Sol is speler van Dinamo Kiev. De topclub uit Oekraïne heeft de Spaanse spits, die overkomt van Willem II, woensdagavond gepresenteerd.

Sol (26) arriveerde woensdag door vertraging later dan gepland in Kiev en onderging tal van medische keuringen. Omdat de laatste formaliteiten geen problemen opleverden, stond niets een transfer nog in de weg. Sol tekent bij Dinamo Kiev een contract voor 4,5 jaar.

"Dit is een club met een rijke historie", reageert Sol op de website van zijn nieuwe club. "Het mooiste aan voetbal vind ik het maken van doelpunten. Ik ben naar Dinamo gekomen om te scoren. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Donderdag reist Sol direct door naar het Spaanse Marbella, waar zijn nieuwe club zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Die gaat op 23 februari van start met een thuiswedstrijd tegen Zorya Luhansk. Dinamo Kiev staat halverwege het seizoen op de tweede plaats met zeven punten achterstand op koploper Shakhtar Donetsk.

Willem II ontvangt naar verluidt 3,5 miljoen euro voor Sol, die zelf ook een financiële opsteker krijgt. Waar hij bij Willem II nog een maandsalaris had van tienduizend euro (120 duizend per jaar, red.), gaat hij bij zijn nieuwe club één miljoen per jaar opstrijken. Hij gaat met rugnummer 9 spelen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws