Crisis bij onherkenbaar Real Madrid houdt aan: tiende nederlaag van het seizoen

Crisis bij onherkenbaar Real Madrid houdt aan: tiende nederlaag van het seizoen

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 23:30wo 16-01-2019 om 23:30

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 23:34wo 16-01-2019 om 23:34

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. De manier waarop verdiende niet de schoonheidsprijs: Léganes was met 1-0 te sterk.

De nederlaag bleef zonder gevolgen voor Real Madrid, dat de heenwedstrijd van vorige week met 3-0 had gewonnen. Het spel van de dertienvoudig Champions League-winnaar gaf echter wéér stof tot nadenken. De ploeg van trainer Santiago Solari speelde onherkenbaar. Alleen wonderkind Vinicius Junior (18) liet bij tijd en wijle wat zien.

Na dertien minuten maakte Martin Braithwaite het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij kopte eerst op de lat en kreeg de bal na een klutssituatie voor de voeten. Afronden was vervolgens een koud kunstje: 1-0. In het restant van de bekerwedstrijd werd niet meer gescoord.

De nederlaag bij Léganes is de tiende van Real Madrid dit seizoen en alweer de vierde onder leiding van Solari. Eerder ging het mis tegen Eibar, Real Sociedad (Primera División) en CSKA Moskou (Champions League). Zaterdag vervolgt Real de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sevilla.

Overige uitslagen Copa del Rey
Atlético Madrid - Girona*: 3-3
Sevilla* - Athletic Bilbao: 0-1

*door naar kwartfinale

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws