Excelsior-uitblinker staat in belangstelling van Fiorentina: 'Dat vleit je'

Excelsior-uitblinker staat in belangstelling van Fiorentina: 'Dat vleit je'

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 06:50vr 18-01-2019 om 06:50

Jerdy Schouten voelt zich gevleid door de interesse van Fiorentina, maar is niet bezig met een transfer naar de Serie A. De 22-jarige middenvelder van Excelsior is pas een half jaar actief in de Eredivisie.

"Dat vleit je natuurlijk", zegt Schouten over de Italiaanse belangstelling in De Telegraaf. "Het is een mooie club, maar ik ben er niet al mee bezig om nu al zo'n stap te willen maken. Ik heb pas veertien wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Ik wil minimaal een heel seizoen laten zien wat ik waard ben en dan zullen we wel kijken wat er gaat komen."

Excelsior-routinier Luigi Bruins is enthousiast over Schouten. "Jerdy is wel een beetje de verrassing van dit elftal. Hij is een van de spelers die het voetbal brengt dat we graag spelen. Jammer dat hij aan het einde van de eerste seizoenshelft geblesseerd raakte." De absentie van Schouten viel samen met de vormdip aan het einde van de eerste seizoenshelft met drie nederlagen op rij.

Schouten vindt het 'te gemakkelijk' om dat te verklaren door zijn absentie. Trainer Adrie Poldervaart van de Kralingers is hoe dan ook blij dat hij terug is. "Jerdy is technisch vaardig en verovert heel veel ballen. Van al onze spelers heeft hij de meeste intercepties."

Poll

Is Schouten toe aan een stap hogerop?

(335 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws