'Verbannen Darri en Achahbar scholden trainer De Gier uit in het Marokkaans'

'Verbannen Darri en Achahbar scholden trainer De Gier uit in het Marokkaans'

18-01-2019 06:49 Laatste update: 09:39
122

Brahim Darri en Anass Achahbar zijn voorlopig persona non grata bij NEC vanwege een reeks verwensingen tijdens de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, meldt de Gelderlander vrijdagochtend. 'Meerdere' bronnen laten aan de lokale krant weten dat de twee trainer Jack de Gier in het Marokkaans hebben uitgescholden.

NEC keek zondagmiddag aan de Aalsterweg tegen een 1-0 achterstand bij rust aan, waarna De Gier besloot om Darri en Achahbar te wisselen. Dit leidde tot een woordenwisseling en een tijdelijke verbanning naar Jong NEC, zo bevestigde de club een dag later. De Gier wil niet bevestigen dat er in het Marokkaans is gescholden, maar laat aan de Gelderlander weten dat het incident 'onacceptabel' was.

Beide spelers zijn zich van geen kwaad bewust, maar accepteren hun straf. "Er is elke wedstrijd een woordenwisseling in de rust. Dit was niet anders dan anders", laat Karim Achahbar, broer en zaakwaarnemer van de spits, weten. De 25-jarige oud-Feyenoorder 'neemt NEC niets kwalijk', verzekert zijn broer, en hoopt dat hij snel weer in genade wordt aangenomen. "Hij heeft nog steeds de ambitie te promoveren met NEC."

"Brahim kijkt in de spiegel"
Hetzelfde geldt voor Darri, vertelt belangenbehartiger Ali B. Wij vinden dat je nooit het gezag van de trainer mag ondermijnen", aldus de bekende rapper. "Zoiets doe je één-op-één. Brahim kijkt in de spiegel." De buitenspeler heeft inmiddels al gesproken met De Gier. "Nu de rust terug is, heeft Brahim één prioriteit: zo veel mogelijk uit zichzelf halen, zodat hij iets komt brengen. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de mensen die bij NEC werken."

De Nijmegenaren maken een belabberd seizoen door. Na de 3-2 nederlaag in Eindhoven staat NEC slechts vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ook: Herrie in de tent bij crisisclub NEC: Achahbar en Darri uit selectie gezet

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie