Update: Levante vecht bekeruitschakeling tegen Barça aan bij CAS; haast geboden

Update: Levante vecht bekeruitschakeling tegen Barça aan bij CAS; haast geboden

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 08:32di 22-01-2019 om 08:32

FC Barcelona hoeft niet langer te vrezen voor uitsluiting van het bekertoernooi. De Spaanse voetbalbond hoeft geen beslissing te nemen, omdat het protest van Levante te laat binnen kwam. Dat liet de bond weten voor de loting vrijdag.

Levante is van mening dat Chumi niet speelgerechtigd was tijdens de eerste ontmoeting met Barça in de achtste finale van de Copa del Rey. De verdediger zou een schorsing die hij opliep bij Barça B achter zijn naam hebben staan. De Catalanen zijn van mening dat die schorsing alleen in de competitie van kracht is, omdat Chumi enkel aan de limiet voor gele kaarten zit.

Barcelona won het tweeluik door in Camp Nou de eerdere 2-1 nederlaag weg te poetsen. Ousmane Dembélé (twee goals) en Lionel Messi maakten donderdagavond het verschil: 3-0. Levante tekende na die wedstrijd beroep aan bij de Spaanse voetbalbond, maar het indienen van de officiële stukken gebeurde na de deadline. De bond neemt de zaak daardoor niet in behandeling.

Barça ging daardoor vrijdagmiddag in de koker tijdens de loting. In de kwartfinale neemt de Spaanse kampioen het op tegen Sevilla. Volgens Spaanse media overweegt Levante nog wel naar het sporttribunaal CAS te stappen.

Update 22/1, 08.32 uur: Levante stapt zoals verwacht naar het CAS vanwege de uitschakeling in de Copa del Rey. Enige haast is wel geboden: het eerste deel van het tweeluik tussen Sevilla en Barcelona staat woensdagavond al op het programma. Een week later is de return in Camp Nou. Het is dan ook de vraag of het beroep zin heeft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws