Driessen: Of Ajax hem moet laten gaan? Ja, dat vind ik wel

Driessen: "Of Ajax hem moet laten gaan? Ja, dat vind ik wel"

19-01-2019 11:27
56

Joël Veltman sprak vrijdag twijfels uit over zijn toekomst bij Ajax. Chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen vindt dat de rechtsback in de zomer moet vertrekken en dat Ajax hem moet laten gaan.

"Ik vond het al typerend dat hij twijfelde over zijn toekomst bij Ajax", zegt Driessen bij Telegraaf Kick-Off. "Hij zit al een tijdje bij Ajax, dus het verbaast mij niet als dit zijn laatste half jaar wordt in Amsterdam. Of Ajax hem moet laten gaan? Ja, dat vind ik wel. Mazraoui is de volgende. Hij heeft een hoger niveau dan Veltman. Dan moet je doorselecteren."

Veltman raakte vorig jaar april zwaargeblesseerd en is op de weg terug. Op het trainingskamp in Florida maakte hij al minuten in oefenwedstrijden, maar een officiële rentree zit er voorlopig nog niet in. "Hij moet nog een heel traject doorlopen alvorens hij weer terug kan komen in de selectie", zegt Driessen.

"Hij moet een aantal wedstrijden spelen en wedstrijdritme opdoen. Dán moet je nog maar kijken of hij het niveau heeft van de huidige Ajax-selectie. Mazraoui heeft een heel hoge standaard neergezet. Het zal voor hem echt aanpoten worden om erbij te blijven."

Veltman (27) debuteerde in augustus 2012 in de hoofdmacht van Ajax. Hij doorliep de hele jeugdopleiding van de club en maakte in 2013 zijn debuut in het Nederlands elftal.

Lees ook: Veltman twijfelt over toekomst bij Ajax: "Het zou kunnen dat ik eventueel weg ga"