Emanuelson verrast door komst Bazoer: 'De vraag hoe dit gaat binnen de formatie'

Emanuelson verrast door komst Bazoer: 'De vraag hoe dit gaat binnen de formatie'

19-01-2019 13:08
35

Urby Emanuelson vormde voor de winterstop een ijzersterk middenveld bij FC Utrecht met Joris van Overeem en Simon Gustafson. De drie kregen er deze maand in de persoon van Riechedly Bazoer echter een geduchte concurrent bij.

Bazoer zit tegen AZ bij de wedstrijdselectie, maar neemt op de bank plaats. Volgens trainer Dick Advocaat moet hij zijn plek verdienen. Emanuelson was enigszins verrast door de komst van Bazoer. "We waren in Spanje en ineens gonsde het door de spelersgroep dat Bazoer de volgende dag bij ons zou komen. Daar waren we best wel verbaasd over", zegt de linkspoot in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

De 18-voudig Oranje-international geeft toe dat hij wel even heeft gedacht hoe het gaat uitpakken. "Ik denk dat je daar altijd wel aan denkt. Het liep natuurlijk goed op het middenveld voor de winter. Aan de andere kant zijn we gewoon ontzettend blij dat hij er is. Je ziet op de training dat Riechedly iets extra's brengt."

"De vraag is wel hoe dit zal gaan binnen de formatie, maar dat is aan de trainer. Het zal een gevecht worden. Voor hem een uitdaging en voor ons een uitdaging. Het houdt ons allemaal scherp", besluit Emanuelson, die net als Bazoer een verleden heeft bij Ajax.