Londense derby prooi voor Arsenal, strijd om Champions League-voetbal weer open

19-01-2019 20:29
12

Arsenal heeft de strijd om plaats vier in de Premier League weer helemaal open gegooid. The Gunners wonnen in het eigen Emirates Stadium met 2-0 van Chelsea, waardoor Arsenal The Blues tot op drie punten nadert.

De thuisploeg toonde vanaf minuut één de aanvallende intenties en na een kwartier leverde dat een verdiende voorsprong op. De manier waarop Alexandre Lacazette dat deed was van grote klasse, want de Franse aanvaller draaide in de kleine ruimte knap weg van een aantal tegenstanders en joeg de bal in de korte hoek binnen.

The Blues schrokken van het furieuze begin van Arsenal en namen naarmate de eerste helft vorderde de regie over. Pedro kreeg na een schitterende pass van David Luiz dé kans op 1-1, maar de lob van de Spaanse aanvaller verdween net naast. Aan de andere kant ging de bal er wel in. Laurent Koscielny kreeg de bal op zijn schouder, maar dat was genoeg om The Gunners op 2-0 te zetten.

In de tweede helft bloedde de wedstrijd dood. Arsenal hoefde niet meer en Chelsea speelde weinig klaar in het Emirates Stadium, waardoor de ploeg van Unai Emery professioneel de drie punten binnenhaalde en het gat op directe concurrent Chelsea verkleinde tot drie punten.