Scorende Van Rhijn baalt van persoonlijke situatie: Lastig, zeg ik eerlijk

Scorende Van Rhijn baalt van persoonlijke situatie: "Lastig, zeg ik eerlijk"

20-01-2019 12:09 Laatste update: 13:37
15

Ricardo van Rhijn vindt het lastig dat hij dit seizoen vaak buiten de basis valt bij AZ. De ervaren verdediger vertelde dat zaterdagavond tegen AZ Fanpage, kort na de 3-0 thuiszege op FC Utrecht. 

Van Rhijn (27) mocht deze jaargang slechts zes keer in de basis starten van trainer John van den Brom. Tegen Utrecht mocht hij spelen omdat concurrent Jonas Svensson ontbrak. "Ja dat is lastig, dat zeg ik eerlijk. Zeker omdat je weet dat je komende dinsdag weer gewoon op het bankje gaat zitten", aldus de rechtspoot

"Dus dat is gewoon vervelend. Ik wist natuurlijk al een tijdje dat ik deze wedstrijd zou spelen omdat Jonas geschorst zou zijn. Uiteindelijk moet je het ook gewoon voor jezelf op een rijtje zetten, dat je een goede indruk wil achterlaten, voor jezelf en voor de mensen hier."

"Dat probeer je dan te doen in de wedstrijden die je krijgt, vandaag was er daar een van. Het is alleen jammer dat dat niet wekelijks is." Van Rhijn tekende tegen Utrecht voor de openingstreffer. Hij stond negentig minuten op het veld. Aanstaande dinsdag speelt AZ in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tegen Vitesse. 

Lees ook: AZ maakt dankzij blunderende Jensen in de eerste helft het verschil tegen Utrecht