Gepikeerde Advocaat wijst zwakke schakel aan: 'Ik ga wel even met hem praten'

Gepikeerde Advocaat wijst zwakke schakel aan: 'Ik ga wel even met hem praten'

Gepubliceerd: zondag 20 januari 2019 om 12:24zo 20-01-2019 om 12:24

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat is niet te spreken over zijn doelman, David Jensen. De Deen ging zaterdagavond, op bezoek bij AZ (3-0 nederlaag), in de fout bij de eerste twee tegendoelpunten. Advocaat is teleurgesteld in de goalie. 

"Die eerste helft: drie schoten, twee goals. Dat mag natuurlijk niet gebeuren", beschouwde de Hagenaar na met RTV Utrecht"Dat moet verbeteren. Dit is niet de eerste keer. Dus ik ga toch wel even met hem praten, dat lijkt me verstandig."

"Als je deze wedstrijd neemt en hem vergelijkt met het eerdere duel met AZ, vond ik dat we nu veel beter speelden", vervolgde Advocaat zijn analyse. "Toen wonnen we met 2-1... We hebben nu ook wel kansen gehad, maar we waren niet echt dominant."

Waarom Utrecht zo matig voor de dag kwam in Alkmaar? "Het heeft te maken met wie er staat. Ik zei in de krant al: Bahebeck is een ander type spits dan Nick Venema. Nick wacht op z'n momenten, Bahebeck is een meevoetballende spits. Hem kun je inspelen, aansluiten..."

Bahebeck was niet fit genoeg om tegen AZ te starten. "En: Nick heeft het tijdens de voorbereiding ook goed gedaan, dus ik kon niet om hem heen. Daar ben ik eerlijk in", aldus Advocaat. "Maar hij heeft zijn tekortkomingen. Nog wel."

Lees ook: AZ maakt dankzij blunderende Jensen in de eerste helft het verschil tegen Utrecht

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: FC Utrecht moet zo snel mogelijk een betere keeper halen

(1215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws