Ongekende weelde op De Vijverberg: De Graafschap scoort vijf keer en wint

20-01-2019 16:20 Laatste update: 16:30
23

De Graafschap is 2019 wonderbaarlijk goed begonnen. Op de eigen Vijverberg kreeg mede-promovendus Fortuna Sittard alle hoeken van het veld te zien: 5-1. Fabian Serrarens maakte een hattrick.

De Graafschap sloot de eerste seizoenshelft eind december af als hekkensluiter, met een achterstand van vijf punten op de 'veilige' zone. Het trainingskamp van De Superboeren in Noord-Spanje blijkt echter wonderen te hebben gedaan. Fortuna Sittard, dat acht plaatsen hoger staat op de Eredivisie-ranglijst, werd op de pijnbank gelegd.

Na een klein half uur opende Serrarens de score na een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Serrarens maakte zijn tweede van de middag door weer een voorzet - dit keer vanaf links - binnen te werken.

De Graafschap was niet te stoppen in de eerste helft en kwam op slag van rust zelfs op een 3-0 voorsprong. Youssef El Jebli schoot een vrije trap achter de verbouwereerde Fortuna-doelman Aleksei Koselev.

In de tweede helft was de wedstrijd gespeeld, maar vielen er nog wel drie doelpunten. Ahmed El Messaoudi tekende voor de 3-1, maar Serrarens (hattrick) en El Jebli (zijn tweede) loodsten De Graafschap in veilige haven. Door de zege staat de ploeg van trainer Henk de Jong op gelijke hoogte met nummer zeventien NAC Breda, dat een iets beter doelsaldo heeft.