Koploper PSV geeft zege uit handen in Emmen en begint rampzalig aan 2019

20-01-2019 16:20 Laatste update: 16:28
465

Bij de hervatting van de Eredivisie heeft koploper PSV direct dure punten laten liggen. Op bezoek bij FC Emmen gaf de ploeg van trainer Mark van Bommel een 2-0 voorsprong uit handen. Invaller Nicklas Pedersen scoorde in de slotfase twee keer.

Van Bommel koos tegen Emmen voor Erick Gutiérrez op het middenveld. Gastón Pereiro zat op de bank. De winterkampioen was in de eerste helft heer en meester en de dominantie werd al vroeg uitgedrukt in een doelpunt. Op aangeven van Denzel Dumfries kopte Luuk de Jong na een kwartier raak.

Na de pauze was er nog steeds weinig aan de hand voor de Eindhovenaren. Het leek na een klein uur spelen 0-2 te worden, na een fout van Emmen-goalie Kjell Scherpen, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn arbitrale team bekeken de beelden en keurden het doelpunt af omdat Dumfries buitenspel stond. Niet veel later ging er wéér een goal niet door. Pablo Rosario schoot raak, maar zijn schot was via de hand van Gutiérrez achter Scherpen beland.

Een prima aanval in de 71e minuut leidde alsnog tot de verdiende 0-2. Steven Bergwijn legde af op de instormende Angelino en de Spaanse linksback haalde met links de trekker over.

Met invaller Nicklas Pedersen in de ploeg liet Emmen zowaar nog even de tanden zien. Het eerste balcontact van de Deen leverde zelfs de aansluitingstreffer op. Een andere invaller, Donyell Malen, was vervolgens dichtbij de 1-3. PSV moest in de slotfase nog scherp blijven en gaf de overwinning uiteindelijk uit handen: na een corner kopte opnieuw Pedersen binnen.

Titelconcurrent Ajax kan later op de middag qua punten op gelijke hoogte komen met koploper PSV. De nummer twee van de ranglijst trapt om 16.45 uur af tegen sc Heerenveen.