Oppermachtig Man City hijgt Liverpool weer in de nek na zege op Kongolo en Bacuna

20-01-2019 16:30 Laatste update: 17:00
2

Met twee vingers in de neus heeft Manchester City zondagmiddag in de Premier League een zege geboekt op hekkensluiter Huddersfield Town: 0-3. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het niet met veel grotere cijfers werd afgedroogd.

City, dat koploper Liverpool zaterdag zag uitlopen naar een voorsprong van zeven punten door een 4-3 zege op Crystal Palace, had werkelijk geen kind aan Huddersfield. Met Terence Kongolo én Juninho Bacuna konden The Terriers, die afgelopen week afscheid namen van manager David Wagner, geen seconde een vuist maken.

Na achttien minuten opende vleugelverdediger Danilo de score. De goal was verdiend, maar lucky, want het schot van de Braziliaan werd van richting veranderd door Christopher Schindler.

In de eerste helft slaagde het dominante City er niet in om héél veel kansen te creëeren. Dat was na de rust wel anders voor de formatie van manager Pep Guardiola. Raheem Sterling boorde de hoop van Huddersfield snel de grond in door er na tien minuten 2-0 van te maken. De kleine aanvaller kopte raak. Heel snel daarna scoorde ook Leroy Sané. Het was een klein wonder dat de score in de resterende 35 minuten niet verder opliep.

The Citizens hebben nu 56 punten, vier minder dan Liverpool. Nummer drie Tottenham Hotspur staat op 48 punten. Spurs trapt om 17.00 uur af tegen Fulham, dat juist een plek boven Huddersfield staat en op dit moment drie punten meer heeft (14) dan de hekkensluiter.