De Jong hekelt De Graafschap-publiek: 'Vervelend dat hij werd uitgescholden'

De Jong hekelt De Graafschap-publiek: 'Vervelend dat hij werd uitgescholden'

Gepubliceerd: zondag 20 januari 2019 om 17:28zo 20-01-2019 om 17:28

De Graafschap-trainer Henk de Jong stond na afloop van het thuisduel met Fortuna Sittard (5-1) met een brede grijns de pers te woord. Hij had genoten van de wijze waarop de hekkensluiter zojuist had gewonnen. Er viel na de zege ook iets aan te merken op de eigen achterban. 

"Een mooie overwinning, dit voelt lekker", tekende Omroep Gelderland uit de mond van De Jong op. "We hebben ze vanaf seconde één onder druk gezet, we zaten ze echt op de kloten. En we hebben prachtige goals gemaakt. De ruststand was 3-0, daarna waren we even ietsjes te gemakkelijk, maar na de 3-1 pakten we het weer goed op."

Van vleugelaanvaller Delano Burgzorg en middenvelder Javier Vet had hij genoten. "Vet is hier binnengekomen met een virus, daar kan die jongen ook niks aan doen. Maar kijk wat hij nu kan, een echte box-to-box speler. En Burgzorg deed het ook goed, die hebben we buiten het veld wel af en toe bij de kladden moeten pakken."

Van Mieghem
De Jong vond het naar dat invaller Daryl van Mieghem werd aangepakt door het thuispubliek. "Ik vind het erg vervelend dat Van Mieghem is uitgescholden en uitgejoeld toen hij het veld af kwam. Dat moeten we niet doen. Dat verdient hij niet. Dit past niet bij ons."

Lees ook: Ongekende weelde op De Vijverberg: De Graafschap scoort vijf keer en wint

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws