Invaltrainer van Heerenveen ziet Ajax-plannetje uitkomen: "Dat is fantastisch"

20-01-2019 19:32
74

Omdat trainer Jan Olde Riekerink op de tribune zat door een schorsing, was assistent-trainer Johnny Jansen zondag de baas bij sc Heerenveen. Dat pakte goed uit: de Friezen pakten een punt tegen Ajax, tot grote blijdschap van Jansen.

"Een prachtige wedstrijd. We kwamen op een geweldige manier terug", reageert de invaltrainer bij FOX Sports na het krankzinnige gelijkspel (4-4) in de Johan Cruijff Arena. Jansen zag zijn voorspelling uitkomen. "We zeiden in de rust ook tegen de spelers dat we in de counter konden toeslaan. Dat dat dan gebeurt, is fantastisch."

Jansen maakte doelman Warner Hahn, die voor rust nog blunderde bij het doelpunt van Matthijs de Ligt, een compliment. "In de tweede helft heeft hij heel goed gekeept, absoluut." Toen interviewer Hans Kraay jr. hem vroeg of is het gelijkspel de verdienste van Jansen, Olde Riekerink of iedereen was, reageerde de invaltrainer met een grote glimlach. "Die van mij natuurlijk!"