Lamprou: Ik had liever op tijd gehoord dat ik zou gaan spelen, maar ja...

Lamprou: "Ik had liever op tijd gehoord dat ik zou gaan spelen, maar ja..."

20-01-2019 19:42
93

Kostas Lamprou vindt zijn actie op Sam Lammers geen penalty waard. Dat laat de Griekse doelman van Ajax na het 4-4 gelijkspel tegen sc Heerenveen weten aan FOX Sports.

Lamprou mocht de beelden terugkijken en kwam tot een duidelijke conclusie. "Natuurlijk ben ik te laat en raak ik hem, maar hij kan niks met de bal doen", analyseert hij. "Het is heel goed dat de VAR er tegenwoordig is, maar het lijkt wel alsof je geen contact meer mag maken met elkaar."

"Het beste was natuurlijk als ik de bal klemvast had gehad, want dan praat niemand er meer over. Nu is er contact in de vijf meter. Ik wil hem blokken. Hij (Lammers, red.) komt eerst, maar de bal springt vijf meter van hem af. Het is niet dat hij door mij niet kan scoren. De bal gaat niet eens naar het doel. Daarom vind ik het geen strafschop. Maar ik kan me voorstellen dat anderen het wel een penalty vinden."

Lamprou kreeg vijf minuten voor de aftrap te horen dat hij moest keepen, omdat André Onana niet fit genoeg was. Met de timing is de stand-in niet heel blij. "Het is natuurlijk niet de ideale voorbereiding, maar het is nu eenmaal zo. André is de eerste keeper en wilde er alles uithalen, maar dat is niet gelukt. Ik had liever op tijd gehoord dat ik zou gaan spelen, maar ja..."

No Poll