'Ajax met gepast respect benaderen, maar we zijn zeker niet bang voor ze'

'Ajax met gepast respect benaderen, maar we zijn zeker niet bang voor ze'

21-01-2019 13:30
138

Warner Hahn is blij dat hij de supporters van sc Heerenveen iets heeft kunnen geven met het spectaculaire gelijkspel tegen Ajax (4-4). Voor de wedstrijd zag hij nog veel bedrukte gezichten bij de achterban.

Mensen wensten Hahn succes, maar het voelde voor de doelman alsof ze hem sterkte wensten voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. "Alsof er iemand was overleden", aldus Hahn tegenover de Leeuwarder Courant. "Wij weten ook wel dat Ajax-uit een lastige wedstrijd is. Maar we weten nu ook: wij kunnen hier een resultaat halen."

De doelman had na afloop een goed gevoel, al blunderde hij in de eerste helft bij de 3-1. "Ik baalde enorm. Vooral omdat ik een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft heb gedraaid. Gelukkig pakte ik vervolgens die penalty. Toen ik in de kleedkamer kwam, gaven de jongens me een goeie tik op mijn achterhoofd. Geen probleem, gewoon doorgaan, zeiden ze. Ik ben blij dat ik die jongens een paar keer kon redden in de tweede helft."

Donderdag gaat Heerenveen voor de beker opnieuw op bezoek bij Ajax. Hahn: "Iedereen wil zó graag. We hebben een heel gretige, maar ook jonge groep. En dan maak je weleens foutjes, zoals mij nu overkwam. Wat dat betreft stond deze wedstrijd wel symbool voor ons team. Er zit nog zoveel meer in. We moeten Ajax donderdag met gepast respect benaderen, maar hoeven zeker niet bang voor ze te zijn."