Update: Higuain inderdaad onderweg naar Chelsea: Sarri bevestigt transfer

Update: Higuain inderdaad onderweg naar Chelsea: Sarri bevestigt transfer

23-01-2019 14:38 Laatste update: 14:34
23

De transfer van Alvaro Morata naar Atlético Madrid zit in de afrondende fase. Dat melden Engelse en Italiaanse media maandag. De Spaanse spits van Chelsea zou al in Madrid zijn.

Het is geen geheim dat Atlético, Chelsea en Morata al enige tijd bezig zijn met een terugkeer naar Spanje. De transfer lijkt nu een kwestie van tijd. Het gezin van Morata arriveerde zondag in Madrid en een dag later volgden de spits en zijn zaakwaarnemer. Volgens Sky Italia en The Guardian wordt de deal maandag afgerond.

Atlético huurt Morata in eerste instantie van Chelsea. De nummer twee van de Primera División heeft in de zomer de mogelijkheid om hem voor vijftig miljoen euro definitief over te nemen. Morata kan komende zaterdag al debuteren in het Wanda Metropolitano. Atlético speelt dan tegen Getafe.

Morata heeft bij Chelsea een moeizaam jaar achter de rug. Hij scoorde vorig seizoen elf keer in de Premier League en in de huidige jaargang staat de teller op vijf. Chelsea brak in de zomer van 2017 nog het transferrecord (66 miljoen) voor de spits. The Blues gaan zich in de laatste dagen van de transferperiode waarschijnlijk versterken met Gonzalo Higuain.

Update 23/1 14.38: De transfer van Higuain wordt woensdag waarschijnlijk afgerond. Chelsea-manager Maurizio Sarri bevestigde dat tijdens een persconferentie, in aanloop naar de League Cup-clash met Tottenham Hotspur op donderdagavond. "Ik hoop dat-ie snel voor ons gaat scoren", aldus de coach. Tegenvaller voor The Blues is dat Higuain, die op huurbasis overkomt van Juventus, níet op tijd is geregistreerd voor de clash met Spurs. Zodra de komst van Argentijn rond is, wordt waarschijnlijk ook snel het vertrek van Morata naar Atlético Madrid in orde gemaakt.