'Jörgensen is heilig verklaard, maar Feyenoord had hem natuurlijk moet verkopen'

'Jörgensen is heilig verklaard, maar Feyenoord had hem natuurlijk moet verkopen'

21-01-2019 15:28
30

Feyenoord heeft er waarschijnlijk spijt van dat het Nicolai Jörgensen niet heeft verkocht toen er belangstelling was voor de Deense spits. Inmiddels is Jörgensen namelijk ver weggezakt in Rotterdam-Zuid, constateert NOS-commentator Frank Snoeks. 

"Jörgensen, daar zien we helemaal niks van", aldus Snoeks in de voetbalpodcast van de NOS. "Die is heilig verklaard bij Feyenoord. Hij heeft natuurlijk veel goals gemaakt in het jaar dat ze kampioen werden. Ze hadden hem eigenlijk moeten verkopen toen daar belangstelling voor was."

"Als je zijn historie bekijkt, dan kan je zien dat dat écht een topjaar was. Twintig goals, geloof ik? Het was een uniek jaar. Dat gaat-ie nooit meer evenaren. Jörgensen is niet een spits die zomaar dubbele cijfers haalt in een seizoen."

Toornstra
Andy Houtkamp, collega van Snoeks, vindt het op zijn beurt onbegrijpelijk dat Jens Toornstra regelmatig op de bank zit. "Ik heb het wel eens aan Toornstra gevraagd: waarom sla je niet een keer met je vuist op tafel?"

"Dat doet hij niet, want het is een veel te lieve jongen en een veel te nette jongen. Hem kun je wat makkelijker op de bank zetten als je twee gelijkwaardige spelers hebt. Dan zet je eerder Toornstra op de bank."