Update: Ook Sky Sports meldt: Hoedt mogelijk naar Primera Division

Update: Ook Sky Sports meldt: Hoedt mogelijk naar Primera Division

21-01-2019 20:42 Laatste update: 22-01-2019 11:48
7

Wesley Hoedt koerst af op een transfer naar de Primera Division. Media uit Engeland en Zuid-Europa melden maandag dat Southampton in gesprek is met Celta de Vigo over de verhuur van de Nederlandse verdediger. 

Radio Galega kwam eerder op de dag met de Hoedt-primeur en diverse media bevestigen de naderende deal inmiddels. Het is de bedoeling dat Hoedt in eerste instantie voor enkele maanden gehuurd wordt door Celta. De club uit Galicië krijgt daarna de mogelijkheid om hem definitief in te lijven. 

Celta hoopt de komst van Hoedt (24) dinsdag al wereldkundig te maken. Bij Southampton was de rol van de oud-speler van SS Lazio en AZ uitgespeeld. Begin januari vertelde manager Ralph Hasenhüttl dat Hoedt niet in zijn plannen past. 

Opvallend genoeg werd vorige week bekend dat Celta óók bezig zou zijn met de komst van Jaïro Riedewald (Crystal Palace). Of de twee Nederlanders inderdaad allebei in beeld zijn bij de huidige nummer zeventien van de Primera Division, wordt niet bevestigd door Radio Galega. Riedewald mag vertrekken uit Londen.

Update 20.39 uur: Ook Sky Sports meldt dat Hoedt in beeld is bij Celta de Vigo. Het gaat om een huurtransfer tot het einde van het seizoen, maar een akkoord is er nog niet. Na de huurdeal kan Hoedt definitief worden overgenomen.