'Spurs wil 13,5 miljoen voor Janssen; belangstelling uit China en USA'

'Spurs wil 13,5 miljoen voor Janssen; belangstelling uit China en USA'

21-01-2019 16:14 Laatste update: 16:18
53

Tottenham Hotspur laat de uitgerangeerde Vincent Janssen niet voor een appel en een ei vertrekken uit Londen. Volgens The Telegraph verlangt Spurs een bedrag van 13,5 miljoen euro voor de Nederlandse spits. 

Janssen (24) is volledig uit beeld verdwenen bij Tottenham. De zeventienvoudig international van Oranje kreeg aan het begin van dit seizoen géén rugnummer toegekend. Ook werd Janssen door Spurs niet ingeschreven voor de Premier League en de Champions League. Manager Mauricio Pochettino zei eerder deze maand nog dat het voor Janssen einde verhaal is bij de nummer drie van Engeland.

Ondanks alles wil voorzitter Daniel Levy niet zómaar meewerken aan een afscheid. Tottenham betaalde in 2016 een slordige twintig miljoen euro aan AZ voor Janssen en wil een groot deel van dat bedrag graag terugzien, weet The TelegraphEen verlies van ongeveer 6,5 miljoen is blijkbaar acceptabel. 

Spurs probeert Janssen al een tijdje te slijten. Vanuit China en de Verenigde Staten zou er belangstelling zijn voor de aanvaller. Janssen, die nog een contract heeft tot medio 2020, wil naar verluidt liever niet verhuurd worden. Hij heeft z'n zinnen gezet op een definitieve transfer, om elders met een schone lei te kunnen beginnen.