Het is rond: FC Barcelona verrast en heeft Boateng (31) binnen

Het is rond: FC Barcelona verrast en heeft Boateng (31) binnen

21-01-2019 21:30
54

Het is rond: Kevin-Prince Boateng is speler van FC Barcelona. Zowel Sassuolo als de Spaanse club heeft bekendgemaakt dat de middenvelder uit Ghana op huurbasis overkomt. Barcelona kan hem na dit seizoen overnemen voor acht miljoen euro.

De berichten dat Boateng (31) naar Barcelona vertrekt verschenen maandagmiddag in Italiaanse media. Niet veel later bevestigde de speler zelf dat hij inderdaad de transfer zou maken. Nu is het wereldkundig gemaakt. Boateng wordt eerst gehuurd van Sassuolo. Daarna moet de club beslissen of ze hem definitief willen overnemen. Boateng wordt dinsdagochtend voorgesteld aan pers en publiek.

Boateng speelde in zijn carrière voor grote Europese clubs. Hij debuteerde in 2005 bij Hertha BSC en werd in 2007 gekocht door Tottenham Hotspur. Via Borussia Dortmund kwam hij terecht bij Portsmouth, waarna hij vier seizoenen actief was bij AC Milan. Via Schalke 04 kwam hij weer terecht bij Milan. Daarna tekende hij in Spanje bij Las Palmas. Vorig seizoen keerde hij terug in de Bundesliga, waar hij tekende bij Eintracht Frankfurt. Sinds dit seizoen speelt hij bij Sassuolo.

No Poll