Onbegrip van Perez over beslissing Ajax: Vind ik wel heel frappant

Onbegrip van Perez over beslissing Ajax: "Vind ik wel heel frappant"

21-01-2019 23:07
85

Kenneth Perez vindt het vreemd dat Ajax Kostas Lamprou heeft teruggehaald, terwijl de Griekse doelman is weggestuurd uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Dat had naar verluidt te maken met zijn lengte. Het optreden van Lamprou tegen sc Heerenveen is het gesprek van de dag na het 4-4 gelijkspel.

"Bij Ajax in de jeugdopleiding is het zo dat de keeperstalenten worden getest en gemeten om te zien hoe lang ze uiteindelijk worden. Als je niet langer wordt dan bijvoorbeeld 1,85, word je gevraagd om ergens anders heen te gaan", vertelt Perez bij Natafelen op FOX Sports. "En wat doe je? Je haalt een keeper die niet langer is dan 1,81. Dat vind ik wel heel frappant."

Martijn Krabbendam van Voetbal International voegt toe dat Lamprou's lengte de reden was dat hij moest vertrekken bij Ajax. "Ze hebben die metingen gedaan en daaruit bleek inderdaad dat hij niet heel groot zou worden. Toen hebben ze afscheid van hem genomen. Via een omweg keert hij uitgerekend terug bij de club die hem wegstuurde."

"Het is niet per se zo dat je niet kunt keepen als je klein bent, want het heeft ook met reach te maken", vervolgt Perz. "Barthez (voormalig Franse keeper, red.) was ook niet zo heel groot, maar dat was een exceptionele keeper. Dat is Lamprou natuurlijk niet. Ik vind het een leuke keeper voor Willem ll ofzo.."

Presentator Kees Jansma haalt vervolgens het gerucht van Valentijn Driessen aan, die bij Veronica Inside zei dat Ajax bezig is met een tweede keeper. "Maar die kunnen ze niet vinden", zegt Krabbendam. "Ze kijken in Nederland waar ze een keeper vandaan kunnen halen, maar dat is niet zo makkelijk."

Lees ook: Ajax op zoek naar tweede doelman: acht kandidaten voor Ten Hag en Overmars

Lees ook: 'Slecht nieuws voor Lamprou: Ajax achter de schermen bezig met andere keeper'

No Poll