Lammers geeft visitekaartje af aan PSV: De signalen zijn hoopgevend

Lammers geeft visitekaartje af aan PSV: "De signalen zijn hoopgevend"

22-01-2019 07:32
96

Sam Lammers kan in de toekomst dé spits van PSV worden, meent Gerald Sibon. De huurling stak zijn broodheer zondag de helpende hand toe in de titelstrijd. Namens sc Heerenveen was hij goed voor twee goals en een assist tegen Ajax (4-4).

"Een zwaluw maakt nog geen zomer zegt men dan", reageert Sibon in het Eindhovens Dagblad. De oud-spits is desondanks positief. "Je ziet duidelijk dat hij zich ontwikkelt. Natuurlijk komt er in een wedstrijd bij Ajax meer ruimte en dan is hij op zijn best. Maakt een tegenstander het klein, dan heeft hij het soms lastig. Daarin kan hij zich nog ontwikkelen."

Toch denkt Sibon dat de 21-jarige Lammers de eerste spits in het Philips Stadion kan worden. "De signalen zijn hoopgevend. Hij had dit jaar in Friesland sowieso nodig en je ziet ook dat er een flinke stap tussen Jong PSV en Jong Ajax en de eerste elftallen van PSV en Ajax kan zitten. Voor Sam is het uitstekend dat hij niet meer in de Eerste Divisie speelt en nu op een niveau hoger wordt klaargestoomd voor meer."

Sibon heeft advies voor Lammers. "In de tweede seizoenhelft moet hij niet alleen scoren, maar ook belangrijk blijven voor het team. Dat een regisseur als Schaars in de buurt is, kan zijn ontwikkeling versnellen." Lammers scoorde tot nu toe acht keer voor Heerenveen in de Eredivisie.

Ook het ED stelt vast dat Lammers zich aandient als optie. Luuk de Jong is momenteel de eerste spits van PSV, met daarachter Maximiliano Romero, Joël Piroe en Yorbe Vertessen.

No Poll