Update: Heerenveen kan Rojas van loonlijst schrappen door transfer naar Denemarken

Update: Heerenveen kan Rojas van loonlijst schrappen door transfer naar Denemarken

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 09:33di 22-01-2019 om 09:33

Marco Rojas gaat de sc Heerenveen-deur definitief achter zich dichttrekken. Volgens De Telegraaf gaat de buitenspeler uit Nieuw-Zeeland met onmiddellijke ingang naar het Deense SønderjyskE.

Rojas behoorde zondagmiddag al niet tot de selectie voor het uitduel met Ajax: Heerenveen liet voor het weekend weten dat de 27-jarige aanvaller toestemming had gekregen om met een niet nader genoemde Deense club te onderhandelen. Die club blijkt dus het SønderjyskE van Kees Luijckx en Mart Lieder te zijn, momenteel elfde in de Deense Superligaen.

Met het naderende vertrek van Rojas krijgt Heerenveen weer wat lucht in financieel opzicht: de buitenspeler is niet afkomstig uit de EU en moet daardoor minstens 422 duizend euro per jaar verdienen. De Nieuw-Zeelander kwam in de zomer van 2017 over van Melbourne Victory en kon tijdens zijn eerste seizoen nog vier goals in 24 officiële wedstrijden op zijn naam schrijven. Dit seizoen bleef zijn bijdrage echter beperkt tot drie invalbeurten in de Eredivisie en twee wedstrijden in de KNVB Beker.

Update 09.33 uur: SC Heerenveen kan Marco Rojas definitief van de loonlijst schrappen, bevestigt de Friese club. De 27-jarige Nieuw-Zeelander tekent een contract voor één jaar bij SønderjyskE. "Marco had dit seizoen voor de winterstop weinig uitzicht op speeltijd. De komende maanden leek dat niet te veranderen. Dit is voor hem en de club het beste", reageert technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws