Verbazing over KNVB en Van Egmond: 'Slecht voor gezag van Gözübüyük'

Verbazing over KNVB en Van Egmond: 'Slecht voor gezag van Gözübüyük'

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 08:49di 22-01-2019 om 08:49

Laatste update: dinsdag 22 januari 2019 om 08:52di 22-01-2019 om 08:52

Hét moment van het voorbije voetbalweekend was de botsing tussen Kostas Lamprou en Sam Lammers. Arbiter Serdar Gözübüyük gaf geen penalty, maar tot verbazing van Jan Roelfs werd hij razendsnel afgevallen door scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

"Ik heb er moeite mee dat hij (Van Egmond, red.) zo snel conclusies trekt en dat de KNVB een dag later alles openbaar maakt", zegt Roelfs, die namens de NOS in de Johan Cruijff Arena was, in Sportforum. "Vroeger was een scheidsrechter een man met status, hij hoefde zich niet te verantwoorden. Wij zijn een van de weinige landen waar een arbiter na een wedstrijd voor de camera komt. Dat is uiteindelijk slecht voor zijn gezag."

De vraag is of de VAR een scheidsrechter onzekerder maakt. "Ik denk eerder door het vrijgeven van de communicatie en door de snelle mening van Van Egmond", reageert Roelfs. "Op het moment dat Gözübüyük bij mij klaarstond voor het interview na de wedstrijd, hoor ik van collega's dat zijn baas heeft gezegd dat het een strafschop is. Dat moet je intern houden", vindt de voetbalcommentator.

"Ik krijg op deze manier niet het gevoel dat in Zeist als één team wordt gewerkt om de scheids beter te maken, om de VAR beter te maken", stelt Roelfs. "Je moet scheidsrechters beschermen, maar nu deelt Van Egmond een sneer uit."

Poll

Was het een penalty?

(8774 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws