Blije Overmars reageert direct op recordtransfer: 'Bijna alle Europese topclubs'

Blije Overmars reageert direct op recordtransfer: 'Bijna alle Europese topclubs'

Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2019 om 20:00wo 23-01-2019 om 20:00

Laatste update: woensdag 23 januari 2019 om 20:04wo 23-01-2019 om 20:04

Marc Overmars is blij dat de transfer van Frenkie de Jong nu dan toch rond is. "Ik denk dat je Ajax mag feliciteren", zegt de technisch directeur van de Amsterdammers in een eerste reactie. 

"Het is natuurlijk een proces van maanden geweest, waarin echt alle Europese topclubs wel met Frenkies management hebben gezeten en met ons contact gehad hebben", begint Overmars in gesprek met Ajax TV. "Barcelona is op het laatste moment vol in de strijd gekomen. Dat is echt pas van de laatste weken."

Overmars bevestigt dat Ajax 75 miljoen euro plus 11 miljoen euro aan bonussen ontvangt. Of de kans groot is dat Ajax die bonussen daadwerkelijk gaat opstrijken? "Dat is allemaal vrij zeker, ja", aldus Overmars. Daarmee verdient Ajax dus in totaal 86 miljoen euro aan de 21-jarige spelverdeler. 

RKC Waalwijk en Willem II krijgen een aanzienlijk deel van de transfersom door een doorverkooppercentage. "Ik denk dat we er een hoop supporters bij hebben in het Zuiden. Ajax heeft het heel netjes gedaan, ook richting hen. Zij zullen heel blij verrast zijn. Het is ook goed dat daar geld naartoe gaat. Zo kunnen die clubs op een goed niveau blijven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws