Spaanse media: 'De Jong fundament waarop toekomst van Barça wordt gebouwd'

Spaanse media: 'De Jong fundament waarop toekomst van Barça wordt gebouwd'

24-01-2019 08:20 Laatste update: 09:57
52

De transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona domineert donderdag de Spaanse kranten. De media noemen De Jong een speler die past bij de Catalanen. 

'Barça slaat een historische slag met het binnenhalen van De Jong, het meest gewilde talent in het mondiale voetbal', schrijft Sport. Het medium omschrijft de transfer van De Jong als 'een strategische zet die past bij het Barça van de toekomst'. 'Sinds gisteren kan Josep Maria Bartomeu (voorzitter Barcelona red.) zeggen dat hij een belangrijk onderdeel in handen heeft van het fundament waarop het Barcelona van de toekomst kan worden gebouwd.'

Volgens het medium staan er nu genoeg spelers onder contract bij Barcelona die de gouden tijden kunnen laten herleven. 'De club heeft al De Jong, Dembélé, Arthur en Aleñá, allemaal spelers van 22 jaar of jonger, met kwaliteit'. Daarnaast ziet Sport het aantrekken van De Jong als een overwinning van de traditionele clubs (onder leiding van Barcelona) op 'de nieuwe rijken' (onder leiding van Paris Saint-Germain).

Mundo Deportivo beschrijft hoe De Jong's zaakwaarnemer Ali Dursun afgelopen zondag in Camp Nou was om te onderhandelen over de transfer. Toen het erop leek dat De Jong toch voor Paris Saint-Germain zou kiezen, greep de leiding van FC Barcelona in en reisde af naar Amsterdam. 'Daarin raakten ze elke vezel van de speler, die na drie uur praten in een hotel zei dat hij ging nadenken. Hoewel Paris Saint-Germain hem de volgende dag in Amsterdam bezocht, had Barça hem al voor zich gewonnen'.

De Madrileense krant Marca heeft De Jong niet groot afgebeeld, maar is er wel een bescheiden plekje voor de Ajax-middenvelder op de voorpagina. De krant schrijft dat de filosofie van het Barça-spel jarenlang leek in te storten. De aankoop van De Jong is dan ook een goede zaak. 'Je moet toekomst, kwaliteit en balgevoel... maar bovenal stijl hebben. Dat leek te verzwakken, eerst onder Luis Enrique en later onder Valverde. Het koppel dat De Jong en Arthur gaan vormen, zal de leiding helpen om de Barça-stijl te handhaven'.

Volgens Marca moet De Jong meer het spel gaan maken, zodat Sergio Busquets zich daar minder mee hoeft te bemoeien. 'Barça moet de eigen filosofie berschermen en de Nederlander gaat daarbij helpen. Madrid wacht op je in de Champions League', verwijst het medium naar de achtste finale tussen Ajax en Real.