FC Twente is woest na 'sterretjesactie' Willem II-fans en legt stadionverboden op

FC Twente is woest na 'sterretjesactie' Willem II-fans en legt stadionverboden op

24-01-2019 08:19
180

Enkele supporters van Willem II hebben zich woensdagavond de woede van FC Twente op de hals gehaald. De meegereisde Tilburgse fans hadden tijdens het bekerduel in de Grolsch Veste een ludieke actie voorbereid om te protesteren tegen een mogelijk algeheel vuurwerkverbod.

De Willem II-aanhang stak massaal sterretjes af in het uitvak en ontrolde een spandoek met de tekst 'KNVB ster(k) in het verkrachten van onze cultuur'. Enkele Tilburgse fans besloten echter om de brandende sterretjes richting het thuispubliek te gooien, tot grote woede van FC Twente. De Tukkers laten via een statement op de clubsite weten 'onplezierig verrast' te zijn. 'Een gevaarlijk incident waarbij er zich tot dusver bekend gelukkig geen ongelukken hebben voorgedaan.'

FC Twente kondigt dan ook actie aan ten opzichte van de daders. 'Na dit incident zijn tot nu toe drie personen in beeld gebracht en zij zijn tijdens de wedstrijd uit het vak gehaald. Deze personen zullen een stadionverbod opgelegd krijgen.' De politie en het Openbaar Ministerie zullen het incident verder onderzoeken.