De Boer waarschuwt De Jong: 'Frenkie is iemand die dan kaarten voor ze regelt'

De Boer waarschuwt De Jong: 'Frenkie is iemand die dan kaarten voor ze regelt'

24-01-2019 11:21
45

Opluchting maakte zich meester van Ronald de Boer, toen woensdag werd bevestigd dat Frenkie de Jong overstapt van Ajax naar FC Barcelona. Hij vreesde dat De Jong voor Paris Saint-Germain zou kiezen.

"Ik ben blij verrast. PSG is een geweldige club, maar als ik Frenkie was zou ik ook eerder naar Barcelona gaan. Of naar Manchester City. Dat zijn ploegen met een soort Ajax-DNA", reageert De Boer bij FOX Sports. "City heeft natuurlijk Pep Guardiola en FC Barcelona is 'gemaakt' door Johan Cruijff en Rinus Michels. Barça voetbalt nog steeds in de geest van Cruijff. Frenkie past daar geweldig bij."

"Bij PSG lopen geweldenaren rond, denk aan Neymar, maar in Barcelona speelt de allerbeste", verwijst de analyticus naar Lionel Messi. "En het spel van Barcelona is herkenbaar voor hem. Ik denk dat dit jasje Frenkie goed past. Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar ik denk dat dit de juiste stap is."

De Boer durft niet te stellen dat De Jong gaat slagen in Barcelona. "Dat is altijd lastig te zeggen. Maar Frenkie is een unieke speler. Het is een mooi joch en hij komt goed over. Hij lijkt vol zelfvertrouwen en dat is alleen maar positief. Hij zal niet angstig zijn om te falen, hij heeft die Amsterdamse bluf. In mijn ogen zijn alle ingrediënten aanwezig om succesvol te worden."

Zelfs stond De Boer van 1999 tot en met 2000 onder contract bij Barça. Hij heeft een tip voor De Jong. "Al je vriendjes willen plots langskomen. Ze willen allemaal bij de wedstrijden zijn en als ik Frenkie zo zie, is hij wel iemand die dan kaarten voor ze regelt. En zelfs nog even in het restaurant bij ze langs gaat. Maar hij moet één ding onthouden: hij is gehaald om te presteren. Laat alle randzaken door iemand regelen en zorg dat je zelf de sterren van de hemel speelt."