Fortuna Sittard presenteert tweede winterversterking: Dit zijn de buitenkansjes

Fortuna Sittard presenteert tweede winterversterking: "Dit zijn de buitenkansjes"

Gepubliceerd: donderdag 24 januari 2019 om 17:08do 24-01-2019 om 17:08

Fortuna Sittard heeft de tweede winterversterking officieel binnen. Andrija Balic komt over van Udinese en maakt het seizoen op huurbasis af in Zuid-Limburg.

De komst van Balic hing al even in de lucht, hoewel Fortuna-trainer René Eijer het rond de bekerwedstrijd tegen Feyenoord (4-1) nog ontkende. De Kroatische middenvelder (21) staat sinds januari 2016 onder contract bij Udinese, dat destijds drie miljoen euro voor hem overmaakte naar Hajduk Split. Hij kwam echter amper aan de bak in Italië.

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, ziet Balic als het snoepje van de week. "Dit zijn de buitenkansjes waarnaar je als club op zoek bent. Als die voorbij komen, dan moet je ze grijpen. Andrija is zo'n speler. Hij is één van de grotere talenten in Kroatië en kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten. Andrija kan voor ons absoluut van meerwaarde zijn!"

Balic is gelukkig met zijn transfer. "In Italië gaat het voornamelijk om verdedigen. De aanvallende speelstijl van Fortuna ligt mij als speler veel beter. Ik heb ze gisteren nog zien spelen tegen Feyenoord en ik was wederom aangenaam verrast door de speelstijl. Ik ben jong en wil veel wedstrijden spelen. Op die manier kan ik de club helpen, maar kan de club ook mij helpen."

Fortuna Sittard versterkte zich deze maand al met een nieuwe doelman: de Sloveen Azbe Jub.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws