Henry zet 'te veel namen' uit selectie: 'Spelers die alleen aan zichzelf denken'

Henry zet 'te veel namen' uit selectie: 'Spelers die alleen aan zichzelf denken'

24-01-2019 18:33
9

Thierry Henry neemt geen halve maatregelen bij het dolende AS Monaco. De 41-jarige trainer heeft het mes in zijn selectie gezet na de 1-3 nederlaag tegen FC Metz in de Coupe de France dinsdag.

"We zitten in een kritieke situatie en helaas is er nog geen ommekeer geweest. We hebben de groep versmald", laat de Arsenal-icoon weten. "Op een gegeven moment heb je enkel de spelers nodig die de club willen redden, niet de spelers die alleen maar aan zichzelf denken. Daarop hebben we geselecteerd en met die groep gaan we de oorlog aan."

Welke spelers allemaal uit de selectie zijn gezet in aanloop naar het Ligue 1-duel met Dijon, wil Henry niet kwijt. "Jullie gaan het zaterdag zien. Het zijn te veel namen om op te noemen", is het veelzeggende antwoord. Dijon en Monaco staan respectievelijk achttiende en negentiende. "Het is een superbelangrijk duel, het kan zelfs het kantelpunt zijn voor ons."

Henry verwijst de geruchten dat hij zelf binnenkort alweer zijn ontslag krijgt, naar het rijk der fabelen. "Mijn toekomst is niet het probleem."